Moluska Tenebrio, anu biasa katelah mealworms, nyaéta moluska succulent

Moluska Tenebrio, anu biasa katelah mealworms, nyaéta moluska succulent.Eusi lemakna 30% sareng eusi protéinna ngahontal 50%.Salaku tambahan, éta ogé ngandung unsur makro sapertos fosfor, kalium, beusi, natrium, aluminium, rupa-rupa unsur renik sareng 16 jinis asam amino anu dipikabutuh pikeun kamekaran sato.Unggal 100 gram produk garing ngandung nepi ka 847,91 mg asam amino.eupan luhur.Nurutkeun kana ukuran dahar, nilai gizi 1 kg Tenebrio molitor sarua jeung nilai gizi 25 kg dedak gandum, 20 kg feed campuran jeung 1000 kg feed héjo, sarta dipikawanoh salaku "harta karun protéin". tuang”.

Tenebrio molitor mangrupakeun pakan langka tur alus teuing pikeun ternak jangjangan jeung sato husus kayaning kuya lemes-shelled, kuya, belut, nila, bullfrogs, salamanders, kalajengking, lipan, jeung oray.Dahar manuk ngora jeung feed sanyawa Tenebrio molitor, laju survival bisa ngahontal leuwih ti 95%;nyoco hayam peletakan, produksi endog bisa ngaronjat ku ngeunaan 20%;nyoco sato ubar liar kayaning sakabeh kalajengking, laju réproduktif bisa ngaronjat ku 2% dibandingkeun beternak alam.kali.Sanajan Tenebrio molitor pisan mahal, éta pisan basajan pikeun ngangkat, salami témbok jero wadahna lemes jeung bisa nyegah kabur.Biaya beternak Tenebrio molitor rendah sareng kauntungan ékonomi luhur.Rata-rata, unggal 1,25 kg bran gandum jeung sayuran héjo saeutik bisa ngangkat 0,5 kg Tenebrio molitor.Produksi tilu diménsi dina kamar 10-méter pasagi bisa ngahasilkeun 200 nepi ka 400 kg per bulan.Dahar Tenebrio molitor teu diwatesan ku kaayaan iklim régional  moal freeze pati di minus 10 darajat Celsius.Salami metode pakan anu leres dikuasai, tingkat kasalametanna tiasa dugi ka 90%.
Tenebrio boga kaayaan hirup pisan low jeung adaptability kuat.Ciri na teu sieun panas tapi teu tiis, sarta boga syarat low pikeun suhu jeung kalembaban.Salami aranjeunna nengetan cooling na dehumidification dina usum panas, sarta tetep haneut tur ventilated dina usum tiis, aranjeunna bisa diangkat sapanjang taun.Ieu bisa ditempo yén beternak Tenebrio molitor mangrupakeun tipe anyar industri beternak kalawan input lemah sareng kaluaran tinggi.Cai mibanda ciri nyimpen taneuh, gandum, cai, tanaga, spasi jeung tanaga gawé.Éta cocog pikeun daérah anu béda, lingkungan anu béda, sagala jinis jalma sareng sagala rupa kaayaan.Ladang pabrik kalayan skala anu tangtu ogé tiasa ngabéréskeun masalah sosial ngeunaan PHK lokal sareng padamelan deui sareng leungitna tanaga kerja désa lokal.


waktos pos: Jun-13-2022