mulch palastik degradable Tenebrio

Dina 8 Januari, wartawan nempo di kamar dahar Tenebrio molitor di Rumah Sakit Nanfan of Sanya nu Tenebrio molitor geus pangeboran kana busa plastik bodas, sarta busa bodas padet ieu didahar ku kituna loba liang kerung mucunghul, sarta plastik biasa. pilem di sisi éta ogé Ti tékstur teguh ka batt katun lemes.

"Éta ngan ukur 24 jam pikeun Tenebrio molitor nguraikeun plastik."Yang Xiaofeng, panalungtik di Sanya Nanfan Institute, ngajelaskeun yén 500 Tenebrio molitor tiasa tuang 1,8 gram plastik dina 30 dinten.Satengah tina plastik didahar dirobah jadi karbon dioksida, sarta satengah séjén dirobah jadi karbon dioksida.Butiran biodegradable sarupa jeung tai kelenci dipaké salaku pupuk."Ampir 500 catties pupuk geus dihasilkeun dina 7 bulan kaliwat tina beternak Tenebrio molitor."

Tenebrio molitor, ogé katelah mealworm, resep yin sareng tuang seueur."The Tenebrio molitor tiasa tuang runtah organik tina industri sareng tatanén, ngarobih janten pupuk organik, sareng ningkatkeun kasuburan lahan."Yang Xiaofeng ngungkabkeun yén dina Méi taun ka tukang, rumah sakit ngenalkeun sakumpulan Tenebrio molitor sareng ngagunakeun kamampuan transformasi trans-beuteung pikeun ngarobih rupa-rupa sayuran buntut Sayuran sareng melon sareng runtah buah dirobih janten protéin serangga, sareng kandangna dianggo salaku organik. pupuk pikeun budidaya sayur hidroponik.

Sanajan kitu, Yang Xiaofeng manggihan "fungsi" sejen dina prosés raising Tenebrio molitor, nu asalna dipaké pikeun ngubaran sayuran buntut."Serangga jenis ieu leres-leres tuang tina kotak beternak plastik!"

Dina produksi tatanén Hainan, mulch plastik sok janten alat anu penting, sareng sipat-sipat anu teu tiasa diurai sacara alami ogé nyababkeun masalah polusi darat.Saatos mendakan yén Tenebrio molitor tiasa ngahakan plastik, Yang Xiaofeng langsung panginten nerapkeunana kana degradasi mulch plastik.

Sanajan kitu, dina prakna, Yang Xiaofeng manggihan yén Tenebrio molitor teu bisa salamet di panonpoé, jadi rencana pikeun langsung ngagunakeun Tenebrio molitor pikeun nguraikeun pilem mulch sésana di darat "aborted".

"Saatos panalungtikan, urang mendakan yén Tenebrio molitor tiasa nguraikeun polystyrene utamina kusabab Enterobacter aeruginosa sareng Bacillus dina peujit Tenebrio molitor."Yang Xiaofeng nyarios yén ka hareupna, anjeunna ngarencanakeun nimba dua fungi ieu ti Tenebrio molitor pikeun dilarapkeun ka mulch darat Sareng degradasi plastik dina kahirupan, "tapi masih peryogi waktos anu lami pikeun diajar, sakali panalungtikan dilaksanakeun. Cacing-cacing leutik bakal jadi 'benjolan emas' di lahan pertanian."


waktos pos: Jun-13-2022